img
img
img

При неправилно функциониране

Излизане на пушек през вратичката
Горивната камера сама по себе си не може да пуши. Прочетете за предпазните мерки при зареждане, проверете дали достъпа на хладен въздух е достатъчен, проверете целостта на камината и огнището, пропускливостта на комина, тръбата за дима. Допитайте се до специалист за дължината на комина или състоянието му.
Основната причина за пушенето при камините от полузатворен тип е дължината на комина, сечението, качеството на материалите от които е изработен, и изолацията му.

Слабо затопляне, тлеещ и гаснещ огън
Зареждане върху добро легло от жар. Ако е необходимо разпалете с малки дърва.
Използвайте сухи дърва (15-20%влажност). Проверете състоянието Вашата камина - пропускливостта на комина, тръбата за дима, огнището и уплътнението на стъклото.
Голямата влага в помещението или недобрата изолация също може да предизвика този проблем.

Слабо затопляне с буен огън
Проверете тегленето на комина. Можете да намалите теглителната сила на комина с автоматичен регулатор (предлага се от нашата фирма). За предпочитане е зареждане с дебели дърва. Уплътнете дограмата и изолирайте помещението.

Бързо зацапване на стъклото
Използвайте сухи дърва и не затваряйте огнището до край. Проверете пропускливостта на комина.


Забележка: Функционирането на огнището зависи от атмосферните условия – при силен вятър тегленето е голямо. При мъгла и понижаване на атмосферното налягане няма теглене.

Top