img
img
img

Поддръжка

Необходими са две механични почиствания на година, едното по време, а другото след отоплителния сезон (през горещите дни, може да мирише неприятно на изгоряло и катран). Те са необходими, за да се контролира състоянието на камината.


Отражателната плоча трябва да се свали, за да се почисти от саждите. Проверяват се различните съставни елементи на камината и ако е необходимо се подменят повредените.


Забранено е използването на уреда при наличието на нередности. Те трябва да се отстранят, преди да се пусне отново в действие.
След като премине отоплителния сезон, почистете всички чугунени елементи, изстържете евентуалните натрупвания от катран и изчеткайте със стоманена четка всички достъпни части. След това ги намажете с подходяща паста или боя.

Това дава блясък на Вашия уред и го предпазва от ръжда. При необходимост намазването се повтаря. Съветваме Ви през този период да оставите отворени входовете за въздух, за да се проветрява камината и да се вентилира комина. За камини с неподвижни решетки, почистването става с аспиратор (прахосмукачка) за отстраняване на праха, който се появява при газова конвекция.


Изпразвайте редовно пепелника, за да се избегне натрупването на сажди, които могат да задръстят горивната решетка и да я повредят. Не изхвърляйте небрежно нагорещена жар, защото може да предизвикате пожар. Използвайте само метални съдове и прибори.


Почистване на стъклото:
Студеното стъкло се изтърква с гъба или парцал, напоен със специален почистващ препарат (може да закупите от нашата фирма) на база на сода каустик. Следвайте указанията и препоръките за употреба на различни почистващи препарати. Използвайте гумени ръкавици.
Аксесоари или месингови части, се почистват периодично с препарат за месинг и мед. Не използвайте за тяхното поддържане препаратите за почистване на стъкла.

Top